Blogger Widgets
Jika Anda mempunyai artikel yang ingin dipaparkan di sini beserta dengan nama anda, sila klik button "Share your article/contact us" di bawah. Terima kasih atas perkongsian artikel. Artikel dari anda amat dialu-alukan..

Followers

Follow my status update (Dakwah kerana Allah)

Anda sakit? Ramai yang bergantung pada ubat kimia sehingga merosakkan buah pinggang.. Mengapa tidak dengan herba?? Lawati website perubatan jawi dan thibbun nabawi untuk mendapatkan rawatan tentang penyakit anda 100% tanpa bahan kimia.

Friday, 30 September 2011

Sinar Cahaya Ayat Kursi

HIKMAT AYAT AL-KURSI MENGIKUT HADIS-HADIS:


1. Barang siapa membaca apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah swt mewakilkan dua malaikat memelaharanya sehingga Subuh.


2. Barang siapa membaca di akhir setiap solat fardhu, dia akan berada dalam lingkungan Allah sehingga solat fardhunya yg lain.


3. Barang siapa membaca di akhir tiap solat, tidak menegah dia daripada masuk Syurga. Barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah sekitarnya.4. Barang siapa membaca di akhir tiap solat fardhu, Allah anugerahkan dia setiaap hati org yg bersyukur, setiap perbuatan yg benar, pahala nabi-nabi dan Allah melimpahkan padanya rahmat.


5. Barang siapa membaca sebelum keluar rumahnya, maka Allah swt mengutuskan 70,000 malaikat kepadanya, mereka semua memohon keampunan dan mendoakankan baginya.


6. Barang siapa membaca di akhir solat, maka Allah swt mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah sama seperti org yg berperang bersaa nabi Allah sehingga mati syahid.


7. Barang siapa membaca ketika berada dalam kesempitan, nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya.Dapatkan info agama di facebook anda. Follow me (Niat kerana Allah)

Comments
2 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

2 comments:

  1. Info yg bagus.....memang sya selalu amalkan.....terima kasih...

    ReplyDelete
  2. sama-sama naim. terima kasih atas komen naim.

    ReplyDelete

kongsi artikel anda di sini dengan cara mudah dan cepat

Thank you if you like!!