Blogger Widgets
Jika Anda mempunyai artikel yang ingin dipaparkan di sini beserta dengan nama anda, sila klik button "Share your article/contact us" di bawah. Terima kasih atas perkongsian artikel. Artikel dari anda amat dialu-alukan..

Followers

Follow my status update (Dakwah kerana Allah)

Anda sakit? Ramai yang bergantung pada ubat kimia sehingga merosakkan buah pinggang.. Mengapa tidak dengan herba?? Lawati website perubatan jawi dan thibbun nabawi untuk mendapatkan rawatan tentang penyakit anda 100% tanpa bahan kimia.

Sunday, 9 October 2011

9 Mimpi Rasulullah s.a.w.


Nabi Muhammad saw bersabda: “sesungguhnya aku telah mengalami mimi-mimpi yg menakjubkan pada malam sebelum aku di Israqkan…

1.  Aku telah melihat seorang dari umatku telah didatangi malaikkat maut dengan keadaan yg amat menggerunkan utk mengambil nyawanya, maka  malaikat itu terhalang perbuatannya oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBU BAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yg menyiksakan, maka ia telah diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.


3.  Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis laknatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4.  Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yg diperbuat daripada api neraka jahannam yg dimasukkkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikat Ahzab, tetapi SOLATNYA YG KHUSYU’ DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5.  Aku melihat umatku ditimpa dahaga yg amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga dihalang dari meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT  memberi minum sehingga ia rasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yg sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia akan usir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil memimpinnya ke kumpulan seraya duduk di sebelahku.

7.  Aku melihat seorang dari umatku berada dalam keadaan gelap gelita di sekelilingnya, sedang dia sendiri dalam keadaan bingung, maka datanglah PAHALA HAJI DAN UMRAHNYA YG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang menderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya, maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya, lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api kemukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHYANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.Dapatkan info agama di facebook anda. Follow me (Niat kerana Allah)


No comments:

Post a Comment

kongsi artikel anda di sini dengan cara mudah dan cepat

Thank you if you like!!