Blogger Widgets
Jika Anda mempunyai artikel yang ingin dipaparkan di sini beserta dengan nama anda, sila klik button "Share your article/contact us" di bawah. Terima kasih atas perkongsian artikel. Artikel dari anda amat dialu-alukan..

Followers

Follow my status update (Dakwah kerana Allah)

Anda sakit? Ramai yang bergantung pada ubat kimia sehingga merosakkan buah pinggang.. Mengapa tidak dengan herba?? Lawati website perubatan jawi dan thibbun nabawi untuk mendapatkan rawatan tentang penyakit anda 100% tanpa bahan kimia.

Thursday, 14 March 2013

Fadhilat/Kelebihan Solat Tahajjud (Solat Malam)

Artikel daripada : Mazura Ali


BismillahirRahmaanirRahiim.
Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Sahabat-sahabatku Fillah yang dikasihi,
Solat malam atau Solat Tahajud adalah satu peluang keemasan ditawarkan kepada manusia untuk mengeratkan perhubungan kita dengan Allah.
Kesusahan hanya dirasai mereka yang jarang atau tidak pernah melakukannya, tetapi bagi mereka yang biasa, ia menjadi satu kenikmatan pula. Malah, bagi yang dapat menghayatinya mereka akan berasa kerugian besar jika tertinggal daripada mengerjakan solat berkenaan.

Tuesday, 5 March 2013

Andai Rasulullah saw Melihat Aku "Berfacebook"

Artikel ini dikarang oleh Shujaie Kamal


~>ANDAI RASULULLAH MELIHAT AKU BERFACEBOOK<~

Assalamualaikum. Saya cuma nak kongsi sedikit perkongsian. Tajuknya ‘Andai Rasulullah s.a.w Melihat Aku Berfacebook’. Apa yang anda nampak bila dengar tajuk tu?
Seperti yang kita tahu, setiap sesuatu ada ’pro and cons’nya kan? Apa kebaikan facebook and apa pula keburukannya ?
Kawan usrah cakap facebook ni dapat menambah kenalan. Ada jugak yang cakap “disebabkan kitafriend dengan bermacam umur manusia,so sedikit sebanyak kita dapat tahu apa yang berlaku. Contohnya di universiti. Kira dapat info sikit pasal U.” Hah, ada jugak yang jawab, facebook ni boleh jadi alat untuk kita menarik minat non-muslim terhadap Islam. Dan dia cerita pengalaman dia ber’chatting’ dengan seorang kristian.


*Muslimah Dan Facebook*

Sunday, 3 March 2013

5 Sebab Mengapa Ber"Couple" Itu Haram


Dengan Nama Allah yang Maha Tinggi...
KENAPA COUPLE HARAM??
PERTAMA: TIDAK MEMPUNYAI NIAT YANG BAIK ATAU SEBALIKNYA
Sesebuah perhubungan ?istimewa” antara seorang lelaki dan wanita seharusnya didasari dengan niat yang baik seperti bertujuan untuk berkahwin. Justeru sebarang perhubungan yang tidak bertujuan seperti tersebut adalah tidak harus seperti bercouple untuk berhibur, bersuka-suka dan sebagainya.
KEDUA: TIDAK MEMATUHI (MELAMPAUI) SYARIAT AGAMA
Lumrah bercouple seakan tidak dapat lari dari aktiviti seperti ber”dating”?, ber”shoping”

Friday, 1 March 2013

Kelebihan Selawat Azamiah


Kiriman daripada Lamunan Terhenti
(Untuk tumbesaran gambar, sila right klik pada gambar dan klik 'open link in a new tab')

Assalamualaikum ♥

SAHABATKU..VRA LETAK KELEBIHAN SELAWAT AZAMIAH..HARAP SAHABAT BACANYA DGN TELITI;


Darultahai 
September 7, 2012 03:55 AM PDT

Alhamdulillah. Sebaik daku maklumkan kepada anak saudara guru murshid ku akan berpulangnya bonda tercinta, maka beliau berpesan agar membaca solawat azamiah dengan jumlah tertentu dihadiahkan buat al marhumah. ada sahabat melihat melalui firasatnya akan bonda ku dimandikan oleh para wanita berpurdah dengan air wangian dan disekeliling yang memandikan jenazah sekumpulan menabur bunga-bungaan buat jenazah. masya Allah. kemudian kelihatan jenazah baring tenang diatas katil dengan kelambu yang sangat menyenangkan. wajah berseri. Masya Allah. Sahabatku berkata : Masya Allah, apakah amalmu sehingga sebegini layan yang diterima oleh arwah bondaku. Jawabku: Hadiah amalan selawat Azamiah.
Carilah guru yang boleh mengijazahkan amalan selawat ini. Aku mengalami keagungan Allah..

kongsi artikel anda di sini dengan cara mudah dan cepat

Thank you if you like!!