Blogger Widgets
Jika Anda mempunyai artikel yang ingin dipaparkan di sini beserta dengan nama anda, sila klik button "Share your article/contact us" di bawah. Terima kasih atas perkongsian artikel. Artikel dari anda amat dialu-alukan..

Followers

Follow my status update (Dakwah kerana Allah)

Anda sakit? Ramai yang bergantung pada ubat kimia sehingga merosakkan buah pinggang.. Mengapa tidak dengan herba?? Lawati website perubatan jawi dan thibbun nabawi untuk mendapatkan rawatan tentang penyakit anda 100% tanpa bahan kimia.

Sunday, 26 April 2015

Terima pengijazahan ilmu penyembuhan secara jarak jauh

MASTER KUNDALINI REIKI
Sebelum kita membahas lebih lanjut tentang Kundalini Reiki, marilah kita terlebih dahulu memahami secara ringkas tentang apakah itu Kundalini.

APA ITU KUNDALINI?

Banyak diperkatakan bahawa Kundalini adalah suatu kekuatan luar biasa yang terdapat dalam tubuh seseorang. Kundalini adalah berasal daripada bahasa Sangkrit yang bermaksud “gulungan”. Dalam keadaan tidur (belum bangkit dan belum aktif) , kundalini berbentuk gulungan 3½ lingkaran yang terletak di sumsum tulang belakang manusia, tepatnya di bawah tulang ekor (perinum). Ketika kundalini sudah bangkit dan aktif ia akan merambat naik melalui jalur sushumna, menembus semua chakra dan akhirnya keluar dari chakra mahkota. Pada saat merambat naik, kundalini akan membersihkan semua jalur-jalur energi yang dilaluinya dan saat itu, anda akan merasakan sensasi-sensasi tertentu ditubuh anda.


Pada saat ini kundalini dapat dikatakan sebagai energi. 7000 tahun yang lalu kundalini tidak dapat digambarkan dalam istilah energi kerana pada saat itu pengertian akan energi belum ditemukan. Dalam masyarakat nusantara seperti di Malaysia dan Indonesia, Kundalini sering dikaitkan dengan kekuatan luar biasa, kebatinan, Tenaga Dalaman, kuasa penyembuhan dan kuasa psikik. Manakala didunia barat, Kundalini pula dikaitkan dengan daya kreativi dan kepintaran manusia.

KUNDALINI REIKI
Kundalini Reiki merupakan salah satu jenis Reiki yang sekian banyaknya tersebar ketika ini. Ianya lebih mudah, tanpa penggunaan simbol, warna atau visual yang merumitkan.
Kundalini Reiki bermakna saluran penyembuhan yang tertentu dan cakra-cakra telah dibuka dan anda dengan itu mendapat jalan masuk ke tenaga bumi. Cakra akar iaitu pusat tenaga terletak berhampiran hujung tulang belakang berperanan sebagai pintu masuk untuk tenaga reiki kundalini. Selepas proses pengaktifan dilakukan tenaga akan mengalir keseluruhan tubuh melalui saluran utama tenaga dan keluar dari cakra mahkota yang terletak dibahagian atas kepala. Saluran tenaga ini bergerak dari cakra akar ke cakra mahkota. Kundalini terbuka bermakna,selepas suatu masa yang tertentu,pemerosesan pembersihan cakra-cakra pun akan mencapai kesempurnaan. Ianya bererti segenap bahagian-bahagian tubuh dan saluran tenaga telah diperolehi dan telah tersedia untuk digunakan dalam berbagai situasi penyembuhan.Kundalini Reiki dapat dikuasai setelah penyelarasan / attunement yang mudah, hanya memerlukan masa lebih kurang 25 minit untuk proses attunement. Kundalini Reiki mempunyai 9 tingkatan / level secara keseluruhannya. Iaitu KR1, KR2, KR3 (Master), KR Booster 1, KR Booster 2, KR Booster 3, KR Booster 4, KR Booster 5, dan KR Booster 6. Keterangan ringkas Kundalini Reiki adalah seperti berikut:

KUNDALINI REIKI LEVEL 1– KR1
Dalam penyelarasan aturan kundalini reiki 1 (KR1) – kesemua simpulan dan sekatan dalam cakra-cakra disingkirkan (melainkan cakra akar). Saluran utama tenaga, dari cakra mahkota ke cakra akar dibersihkan sebagai penyediaan untuk pembangkitan Kundalini Reiki yang anda akan alami dalam pengaktifan Kundalini Reiki peringkat 2 (KR2). Dimana cakra hati menjadi bertambah besar dan saluran tenaga dari tangan ke cakra mahkota dibuka supaya reiki boleh mengalir,sebaik-baik sahaja berlaku proses pengaktifan. Kundalini Reiki 1 (KR1) adalah bersamaan attunement USHUI REIKI 1,2,3.

KUNDALINI REIKI LEVEL 2– KR2
Dalam Kundalini Reiki peringkat 2, kesemua cakra-cakra utama dan saluran-saluran tenaga akan kosong dan terbuka. Mula berlaku pembangkitan kundalini, penaikan Api kundalini minima ke cakra pusar (solar plexus Chakra). Bersedia untuk pembangkitan penuh kundalini pada peringkat KR3. Di peringkat ini anda juga akan diajar meditasi khusus Kundalini Reiki yang dapat menaikkan api/energi kundalini dalam masa yang singkat. Melalui meditasi ini juga jalur-jalur energi / cakra dapat dibersihkan.

TAHAPAN ATTUNEMENT

Berikut adalah kemampuan penyembuhan yang dapat anda kuasai serta merta selepas attunement KR1 :

HEALING (PENYEMBUHAN) - Setelah anda menerima pengaktifan Kundalini Reiki – KR1, maka serta-merta anda telah mampu melakukan proses penyembuhan diri sendiri mahupun orang lain dari jarak dekat mahupun jauh

CLEANSING ROOM / HOUSE (PEMBERSIHAN UNSUR NEGATIF DALAM RUMAH / TEMPAT.) - Kaedah Kundalini Reiki juga boleh dimanfaatkan untuk meneutralkan unsur-unsur negatif dalam kediaman dan ianya juga boleh dilakukan dari jarak jauh mahupun dekat.

HEALING THE CARMIC BAND (PENYEMBUHAN HUBUNGAN KARMA) - Untuk memperbaiki hubungan seseorang dengan lainnya. Hubungan rumahtangga, jiran dll.

SITUATION / QUALITIES HEALING (PENYEMBUHAN SITUASI/KUALITI) - Untuk menyembuh / memperbaiki sesuatu situasi atau kualiti sesuatu peribadi/watak/ sifat buruk manusia. Seperti ketidakstabilan emosi. Contohnya perasaan cemburu yang keterlaluan, lemah semangat, malas,kecewa dan putus asa, gelisah, bimbang, risau tidak menentu, ketidakyakinan diri,kesedihan, kemarahan, dan sebagainya.

KUNDALINI REIKI LEVEL 3 (KR3 – MASTER)
Inilah level terakhir dalam pengaktifan Kundalini Reiki,dan dari level ini anda sudah mencapai level master dan boleh mengajarkannya kepada orang lain. Anda boleh memberi attunement walaupun anda sedang tidur!! Dan anda akan memperolehi lagi beberapa penyelarasan tambahan seperti dibawah.

DIAMOND REIKI (REIKI BERLIAN) - Apabila menggunakan teknik ini, maka sebuah kristal (berlian) eterik akan berada di chakra mahkota praktisi, dan memperkuatkan kualiti penyaluran Reiki praktisi.

CRYSTALLINE REIKI (REIKI KRISTAL) - Dikeseluruhan tubuh kita terdapat jumlah kecil kristal yang tertentu,ini adalah jalan keluar bagi trauma yang telah kita alami sepanjang hidup. Setiap kali kita gagal untuk menyelesaikan sesuatu trauma,sebutir kristal akan terbentuk. Trauma ini contohnya adalah seperti tangan yang patah,terseliuh,kesedihan dan sebagainya. Jika umpamanya seseorang itu terpatah tangan sebutir kristal terbentuk untuk menjadi memori dari kesakitan dan perasaan dari trauma itu. Melalui kaedah pengaliran reiki kristal ini boleh dicair dan disembuhkan.

DNA REIKI (REIKI DNA) - Menguatkan keupayaan untuk menyembuhkan / memperbaiki kualiti DNA. Contohnya penyakit keturunan seperti Asma & dll.

BIRTH TRAUMA REIKI (REIKI TRAUMA KELAHIRAN) - Salah satu bentuk trauma adalah trauma akibat proses kelahiran. Ini mungkin terjadi akibat proses kelahiran yang sulit seperti bayi songsang, tak cukup bulan, tali pusat terbelit dan sebagainya. Kesan daripada kejadian tersebut mungkin mengakibatkan seseorang tersebut mengalami trauma seperti takut dalam kegelapan atau sesuatu dan sebagainya. Trauma ini dapat dihilangkan secara perlahan dengan teknik ini

LOCATION REIKI (REIKI LOKASI) - Teknik ini digunakan untuk menyelaraskan “Carmic Band” antara manusia dengan suatu tempat yang penuh energi negatif yang boleh menggangu kesihatan manusia. Oleh itu teknik location reiki digunakan untuk meneutralkan energi negatif tersebut.

BALANCE REIKI (PENYEIMBANGAN REIKI) - Teknik ini digunakan untuk menyeimbang seluruh sistem energi tubuh .

KR BOOSTER 1 – KR BOOSTER 6 ( Level 4 – 9) - Selepas menerima attunement KR1, KR2 & KR3, energi Reiki anda boleh dipertingkatkan melalui beberapa siri attunement tambahan yang dikenali sebagai “Booster”. Dimana saluran energi akan diperlebarkan dan diperkuatkan sehingga 100%.

KELEBIHAN DAN MANFAAT KUNDALINI REIKI
* Membuat seseorang lebih tenang, damai dan lebih dekat kepada Tuhan
* Khusus membuka gulungan kundalini dan membangkitkan api kundalini
* Attunement jarak jauh yang mudah dan murah
* Tanpa penggunaan simbol, warna dan visualisasi yang merumitkan
* Membantu berdoa & bermeditasi dengan lebih tenang.
* Menyembuhkan berbagai jenis penyakit yang berpunca daripada fizikal , mental  mahupun emosi.
* Mencegah pengambilan ubatan moden
* Menghilangkan kebiasaan-kebiasaan negatif / sifat negatif
* Melindungi diri daripada pelbagai hal-hal negatif – pemagaran ghaib dll
* Menghilangkan stress dan membuat lebih santai hingga memudahkan pemusatan fikiran dan meningkatkan produktiviti dan kualiti pekerjaan
* Membantu latihan teknik tenaga dalam / pernafasan lainnya
* Menghaluskan kulit wajah
* Membantu meningkatkan kesedaran spiritual
 • Meningkatkan level energi dan vitalitas Anda
 • Meningkatkan intuisi dan menjernihkan fikiran
 • Peningkatan kesihatan, kualiti hidup & pengembangan peribadi
 • Mempercepat penyembuhan luka, gangguan/hambatan, sakit kepala / migrain, asma dan sebahagian besar masalah kesihatan lainnya secara efektif
 • Mengurangi stress secara dramatis
 • Mempercepat kemampuan tubuh untuk menyembuhkan diri
 • Mengurangi rasa sakit dan efek samping ubat
 • Membantu memulihkan penyakit, trauma kecelakaan dan operasi.
 • Melepaskan racun tubuh
 • Mempercepat proses penyembuhan alami dengan menyelaraskan energi tubuh
 • Boleh diterapkan pada haiwan & tumbuhan
 • Memulihkan tingkat keselarasan & keseimbangan seseorang
 • Memperpanjang umur sel tubuh dan menghaluskan kulit

dan 1001 manfaat lainnya….

ATTUNEMENT
Untuk mempelajari Kundalini Reiki sebelum itu terlebih dahulu perlulah dibuat ‘attunement’ (penyelarasan/ pengijazahan). Perumpamaannya seperti ketika anda membeli sebuah radio baru, ia tidak dapat digunakan sehinggalah anda menyelaraskan frekuensi / gelombang stesen siaran yang dikehendaki. Kemudian barulah anda dapat menerima & mendengar siaran radio tersebut. Proses attunement akan memakan masa lebih kurang 25 minit.

Segala keilmuan ini dapat anda kuasai setelah menjalani attunement dari master dengan tebusan RM150.00 sahaja (peringkat master Reiki) disertai manual rawatan reiki dan bonus pengisian Gold Reiki. Dan anda mampu memberi attunement kepada sesiapa yang berminat untuk belajar ilmu ini daripada anda.

**BONUS pengisian Gold Reiki : Merubah semua ketakutan dan kegelapan ke dalam cahaya dan kegembiraan! Cahaya Keemasan adalah cahaya yang kuat untuk merubah semua yang buruk di alam semesta menjadi kebaikan. Dalam Reiki Gold, kamu akan diselaraskan dengan energi dari logam emas dan semua kemampuan metafiziknya seperti kekuatan untuk pembersihan, melenyapkan ketakutan dan segala hal negatif, dan melindungi dari segala serangan batin.


Mahar: RM150/ sahaja.

Hubungi Master Rahimi - 017 4707100 


SOALAN YANG SERING DI TANYA (FAQ):
Soalan :Apakah perbezaan Program Jarak Jauh dengan Program Langsung?
Jawapan :Hasil sama saja, hanya pada prosesnya berbeza, program hadir diri akan diberi attunement secara langsung. Pada program jarak jauh akan diberi attunement oleh master secara jarak jauh. Malahan Master Mikao Usui (founder Reiki Usui) juga telah mendapat empowerment reikinya daripada alam semesta & bukannya attunement daripada orang lain.

Soalan :Apakah attunement berhasil 100% dengan program jarak jauh?
Jawapan :Ya. Samaada anda yakin atau tidak ia sememangnya berhasil. Anda mestilah berfikiran positif.

Soalan :Apakah tanda-tanda penerimaan attunement?
Jawapan :Biasanya pelajar boleh merasa aliran energi yang mengalir seperti getaran halus ditelapak / jari tangan, haba panas dan bermacam ragam. Setiap orang berbeza. Jika anda tidak merasa apa-apa, jangan khuatir kerana attunement pasti berhasil.

Berikut adalah diantara maklumbalas daripada pelajar yang telah mendapat attunement Kundalini Reiki tahap Master secara jarak jauh:

“ Saya rasa kedua belah tangan menjadi berat, dan hari ini sudah beberapa kali saya *masuk tandas…..” – En. Zaini, Terengganu, (*Efek Pasca Attunement – DETOKSIFIKASI, sila rujuk manual KR)

“ … Saya rasa seperti aliran arus mengalir dihujung kedua-dua tapak tangan dan kepala, serta rasa seperti semut merayap dikepala. Kalau tak silap seperti aliran gelombang pun ada di badan….” – En. Maza , Pahang

“… Saya dapat rasakan getaran energi masuk, seolah-olah sinar putih masuk ke dalam tubuh, dapat gambaran tentang diri saya pada masa akan datang yang baik dan sukses…” – En. Mohamad Rizal Bin Rosdi, Miri, sarawak

“… Seluruh badan terasa sejuk. Tapak tangan ada getaran…. Nafas lebih lancar dan halus…” En. Dahlan, Singapore

“..Pada suatu malam, kira-kira 2 minggu selepas attunement Kundalini Reiki, sesuatu yang luar biasa berlaku keatas saya. Saya berada didalam keadaan antara sedar dan tidak. Saya melihat percikan bunga api dari bawah tulang ekor dan merasakan sesuatu bergerak dari tempat tersebut hingga ke chakra mahkota. Saya merasakan suatu hawa panas, yang tidak beberapa panas tetapi begitu nyaman sekali… Ianya berlaku selama 3 hari. Tidak pernah hal sebegini terjadi sebelum ini walaupun saya pernah belajar ilmu tenaga dalam & kebatinan…. ” – En. syed Shahridza, Arau, Perlis

“..Saya merasakan seakan getaran yang kuat di tangan kiri, … ada sekali tu rasa macam kepala terhuyung-hayang / pening….” – Haji Husaini, Brunei,

” sewaktu attunement, saya rasakan ada sesuatu yang mengalir pada tangan dan kaki beserta denyutan. Ketika pejam mata kelihatan cahaya terang berkelip-kelip…”En. Johan, Australia

“saya amalkan apa yang diajarkan. Resultnya semua OK dan Alhamdulillah. Kadang-kadang ada lektrik kat tubuh saya. So far semua treatment samaada jarak dekat atau jauh diizinkan kerana Allah dan menjadi. Saya juga gunakan reiki untuk famili, semua feedback positif. Saya juga rasa ilmu makrifat saya juga bertambah kuat.” – Baharudin, JB,

(dan bermacam-macam ragam lagi)

Soalan :Apakah ada manual pelatihan untuk peserta program jarak jauh?

Jawapan :Ya. Semua peserta akan mendapat manual untuk berlatih, dan juga panduan untuk memberi attunement kepada orang lain (tingkat Master)

Soal jawab reiki

Saya tidak minat menjadi perawat, kenapa perlu saya belajar Reiki?
Reiki bukan semestinya digunakan untuk merawat orang lain. Yang paling penting kita boleh menggunakannya untuk merawat diri dan ahli keluarga kita sendiri. Sekurang-kurangnya dapat menjimatkan kos rawatan kesihatan kita sekeluarga terutamanya untuk masalah-masalah kecil seperti demam, selsema, pening kepala, sakit perut, batuk, luka, ketidakselesaan akibat dari haid dan sebagainya. la juga boleh bertindak sebagai ‘First Aid Kit’ pada waktu kecemasan. Sekiranya kita sering menyalurkan tenaga Reiki kepada tubuh sendiri, sistem kekebalan tubuh akan meningkat seterusnya menyebabkan tubuh jarang diserang penyakit.

SOAL JAWAB TENTANG REIKI - KLIK (Teruskan membaca soal jawab)

No comments:

Post a Comment

kongsi artikel anda di sini dengan cara mudah dan cepat

Thank you if you like!!