Blogger Widgets
Jika Anda mempunyai artikel yang ingin dipaparkan di sini beserta dengan nama anda, sila klik button "Share your article/contact us" di bawah. Terima kasih atas perkongsian artikel. Artikel dari anda amat dialu-alukan..

Followers

Follow my status update (Dakwah kerana Allah)

Anda sakit? Ramai yang bergantung pada ubat kimia sehingga merosakkan buah pinggang.. Mengapa tidak dengan herba?? Lawati website perubatan jawi dan thibbun nabawi untuk mendapatkan rawatan tentang penyakit anda 100% tanpa bahan kimia.

Facebook

MANAGER DI FACEBOOK DAN WEBSITE INI: Klik pada nama untuk berhubung dengan mereka.. Segala kata-kata di bawah adalah berdasarkan maklumat di profil facebook mereka..

Klik pada nama-nama kami untuk bersilaturrahim dengan kami di facebook..

Mohd Rahimi Jorani : "Tekadkan diri untuk berjaya di dunia dan akhirat"

_________________________________________________________________________

ADMIN-ADMIN YANG YANG MENCURAHKAN ILMU DI PAGE INFO ISLAM : Klik pada nama untuk berhubung, atau follow status mereka..

1. Lamunan Terhenti : "Kasih sayang adalah makna yg wajib direbut di dalam hati..love Allah swt,,,love Nabi Muhammad saw"


_________________________________________________________________________
2. Mazura Ali : "Love Allah dan Rasulullah saw"

_________________________________________________________________________
3. Nur kasih Ilahi : "Jadikan masa yg berlalu itu sebagai pengalamn dan pengajaran dan masa hadapan jgn terlalu diangan_angankn, sebaliknye teruslah berusaha untuk berubah kepada lbih baek. sabar dan doas itu sahabat yg baek.......Ukhuwah yang terbina persis sekuntum bunga meski pun kini kita terpisah demi kasihnya. "Jadilah sayap kiri kepada perjuangan Islam""Jadilah wanita solehah kerana seindah hiasan adalah wanita solehah....dan pesananku buatmu adikku Nur Laila Farahin , yg jugak sahabtku .. UKHUWAH........ Terlalu indah diungkapkan dan terlalu manis pabila dihiasi dengan kasih sayang kejujuran dan keikhlasan... Ukhuwah... Tidak semua manusia menghargai sebuah ukhuwah tersebut... kekadang..kerana sebuah ukhuwah,air mata sering menitis kerananya.. Ukhuwah... ukhuwah itu terlalu bererti buatku YA ALLAH...... Rahmatilah dan redhailah ukhuwah kami...

Sayidina Umar berpesan:

– Siapa yang menjaga percakapannya dianugerahkan kepadanya hikmah.
– Siapa yang menjaga penglihatannya dianugerahkan kepadanya hati yang khusyuk.
– Siapa yang menjaga makanannya dianugerahkan kepadanya kelazatan dalam beribadah.
– Siapa yang bersabar di atas ujian, Allah sempurnakan sabarnya lalu memasukkannya ke dalam Syurga mana yang dia suka.
– Siapa yang menjaga daripada ketawa dianugerahkan kepadanya kehebatan.
– Siapa yang menjaga daripada bergurau dianugerahkan kepadanya keelokan atau kemuliaan.
– Siapa yang meninggalkan cinta dunia dianugerahkan kepadanya dapat melihat kesalahan sendiri.
– Siapa yang meninggalkan kesibukan mencari kesalahan pada perbuatan Allah, dianugerahkan kepadanya pelepasan daripada nifak."


___________________________________________________________________________

4. Muhammad Ridhwan : "●● D.I.R.I - K.U - H.A.N.Y.A - I.N.S.A.N - I.S.L.A.M - B.I.A.S.A ●● (^_^')"


___________________________________________________________________________-

5. Nur Hazriana : "i'm sImPlE pErSon...:-) ~Apabila Kita Redha Menerina Sesuatu Kekecewaan,Maka Percayalah,Allah Akan Menggantikan Kekecewaan Itu Dengan Sesuatu YAng Tak Dijangka..~ ALL PRAISE BE TO
█▀█ █ █ █▀█ █▄█
█▀█ █ █ █▀█ █▀█
♥..THE ALMIGHTY.. ♥


_____________________________________________________________________________________

6. Mujahid Ikhwan Al-Fateh : "Siapakah panglima perang islam yg berjaya menaluk dan membebaskn kota contaninople dr tentera rom?"

___________________________________________________________________________________

7. Nur Robi'atul Adawiyah : "" Confidence comes naturally with success but, success comes only to those, who are confident so, begin your day with great confidence. " HAVE A NICE DAY."

_____________________________________________________________________________________

8. Mohd Syamil : "s.a.y.a---s.e.o.r.a.n.g---l.e.l.a.k.i... yeahhh!!
=) Simple
;) Friendly
:D hope dpt bhgiakan someone"


______________________________________________________________________________________

9. Abdul Hamid : ""Cinta bukan melemahkan hati, bukan membawa putus asa, bukan menimbulkan tangis sedu sedan. Tetapi cinta menghidupkan pengharapan, menguatkan hati dalam perjuangan menempuh onak dan duri penghidupan. Berangkatlah! Dan biarlah Tuhan memberi perlindungan kpd kita... Kerana memang Tuhan jadikan segenap alam ini dgn cinta.""

_________________________________________________________________________________________

10. Siti Balkis : "hidup adalah anugerah ALLAH kepada kita..& dunia hanya lah pinjaman semata - mata.."


________________________________________________________________________________________-

11. Muhamad Taufiq : "1.Khutbah terakhir Rasulullah.Khutbah ini disampaikan pada 9hb Zulhijjah, tahun 10 Hijriah di Lembah Uranah, Gunung Arafah :

"Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan telti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.

Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan Kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci.Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kami lagi. Ingatlah bahawa sesungguhnya, kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan diatas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba, oleh itu segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikuti dalam perkara-perkara kecil.

Wahai Manusia Sebagaimana kamu mempunyai hak atas isteri kamu mereka juga mempunyai hak di atas kamu. Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka keatas kamu, maka mereka, juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam Susana kasih sayang. Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai kedalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

Wahai Manusia, dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini, sembahlah Allah, dirikanlah sembahyang lima kali sehari, berpuasalah di bulan Ramadhan, dan tunaikankanlah zakat dari harta kekayaan kamu. Kerjakanlah Ibadah Haji sekiranya kamu mampu. Ketahui bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama; tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan beramal saleh.

Ingatlah, bahawa, kamu akan menghadap Allah pada suatu hari untuk dipertanggung jawabkan diatas segala apa yang telah kamu kerjakan. Oleh itu Awasilah agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaaku.

2.Wasiat Saidina Ali kepada anaknya, Hasan:

Wahai anakku! Tiada kemiskinan lebih bahaya dari kejahilan. Tiada kehilangan lebih bahaya dari kehilangan akal. Tiada bersendirian dan tiada kesepian lebih bahaya dari ‘Ujub. Tiada kehormatan seperti akhlak yang mulia. Tiada warak seperti menahan diri dari menceroboh perkara yang diharamkan oleh Allah. Tiada ibadat seperti berfikir pada ciptaan Allah a.w.j. 
Wahai anakku! Akal ialah teman sejati seseorang. Sifat penyayang ialah menterinya. Berlemah lembut ialah ayahnya. Sabar ialah tenteranya yang terbaik. 

Wahai anakku! Seorang yang berakal mestilah memerhatikan keadaan dirinya. Dia mestilah menjaga lidahnya dan mengenali ahli di zamannya.

Wahai anakku! Kemiskinan ialah satu bala’. Yang lebih teruk ialah sakit badan. Lebih teruk lagi ialah penyakit hati. Antara nikmat ialah harta yang banyak. Yang lebih utama dari itu ialah sihat badan. Lebih utama lagi ialah hati yang bertaqwa.

Wahai anakku! Mukmin membahagikan masanya kepada 3 masa: Pertama masa dia munajat kepada Tuhannya. Kedua masa dia menilai (muhasabah) dirinya. Ketiga masa dia menikmati perkara yang diingini oleh dirinya dan kelazatannya dalam perkara yang halal dan dipuji. 

Hendaklah Mukmin memerhatikan tiga perkara: Usaha untuk perbelanjaan hidup, langkah menuju Akhirat atau kelazatan dalam perkara yang tidak diharamkan.


_____________________________________________________________

12. Ezzrie Ashrah : "2 . . :) "

____________________________________________________________

13. Nur Farahin : "~ ♥ WaNITA yang baik AdalaH UnTUK lElAkI yAnG bAiK ~ ♥ "Alhamdulillah... terima kasih buat semua admin Info Islam.. Allah memberkati kamu semua..


kongsi artikel anda di sini dengan cara mudah dan cepat

Thank you if you like!!